Glasobjecten Marry Buiks - Buitenplaats de Blauwe Meije in Zegveld

2021

Glasobjecten Marry Buiks bij Pot interieur in Axel

Met maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte is Pot Interieur in het Zeeuws-Vlaamse Axel een begrip bij iedere liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen. Niet alleen in eigen land, maar zeker ook in België. En daar die liefhebber hoge eisen stelt, is de winkelpresentatie, de deskundigheid van de medewerkers, de servicegraad, behulpzaamheid en vriendelijkheid in overeenstemming met het hoge niveau van de gepresenteerde collectie. En die collectie is ongekend!

In deze prachtige winkel kunt u de gllasobjecten van Marry niet alleen bewonderen maar ook kopen.

Bijzonder verhaal en verzoek

Aad, geboren in 1935 in Rotterdam heeft met mijn hulp, een voor zijn familie belangrijk “herkenningsdeuntje”, vast laten leggen in glas.

In de tijd dat Nederland bezet was gebruikte de familie dit herkenningsfluitje zodat men wist “ik kom er aan”, goed volk. Het fluitje werd door de leden van de familie niet alleen gedurende de oorlog gebruikt maar ook nu fluit Aad, zijn zoon en de rest van de familie nog steeds dit herkenningsdeuntje naar elkaar.

Om er zorg voor te dragen dat dit, levensreddend, melodietje niet wordt vergeten heeft Aad besloten om dit deuntje voor het nageslacht te laten vereeuwigen. Omdat hij veel affiniteit heeft met glas was het voor hem al gelijk helder dat het melodietje in glas gemaakt moest worden.

Een bijzonder verzoek en verhaal

Expositie - POP-UP Galerie Marryzglaz - Kerkstraat

2019 Expositie "de meester en zijn leerlingen"

oktober t/m 28 december 2019 jl.  expositie “De meester en zijn leerlingen” in de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 in Bodegraven. Een expositie met werken van deelnemers van twee amateur schilderclubjes, de Krea Klub en de Boreftse Colour Schildersclub, uit Bodegraven. Naast de diverse schilderwerken - tassen van Wilma ten Hacken

2019 MMK-Expositie Agnietenkapel Gouda - veel belangstellenden

2019 - april t/m 13 juli - Bodegraafse Rembrandtexpositie- POP-UP Galerie

De Bodegraafse Rembrandttentoonstelling, een tentoonstelling met eigengemaakte, op Rembrandt geïnspireerde, kunstwerken van inwoners uit het Groene Hart en de kunstwerken van Harnen Kooistra is zeer goed bezocht.

"Pompen of Verzuipen"

Het kunstwerk " Pompen of Verzuipen" wat ik in samenwerking met Trudy Dales voor de Groene Hart Kunstprijs 2015 heb gemaakt is te koop. U kunt het kunstwerk bezichtigen op de Zuidzijde 92 in Bodegraven. 

Meest recente reacties

05.11 | 05:15

Ik heb de tweedaagse verdiepingscursus gevolgd. Het was heel leerzaam door goede uitleg. Het is leuk om je eigen creatie maken.

03.11 | 22:38

Na de basiscursus nu de tweedaagse verdiepingscursus gevolgd. Het was opnieuw een leerzame en inspirerende workshop met leuke opdrachten, prachtig materiaal en goede uitleg en ondersteuning door Marry

31.10 | 13:31

Net de tweedaagse verdiepingscursus glasfusen gehad. Met slijpen, boren, zagen, materiaal insluiten en slumpen hebben alle vijf cursisten weer erg leuke glaskunst gemaakt. En in een fijne sfeer!

22.10 | 19:23

Erg leerzame en inspirerende eerste dag van de tweedaagse workshop. Heel veel geoefend en geleerd en enorm fijne sfeer!! Heerlijke geluncht!

Deel deze pagina